Bez vakcinacije nema plate: Stomatolog iz Pfaffenhofena zaprijetio je svojim zaposlenicima otkazom. Sada postoji tužba protiv njega.

Bez vakcinacije, nema plate: Stomatolog iz Pfaffenhofena zaprijetio je svojim zaposlenicima otkazom. Sada postoji tužba protiv njega.

foto: ilustracija

Stomatolog iz Pfaffenhofena u Gornjoj Bavarskoj želio je zaštititi pacijente i zaposlenike u svojoj ordinaciji – i učinio je vakcinaciju protiv korone obaveznom za svoj tim. Vlasnik ordinacije čak je organizovao sastanke za vakcinaciju u centrima gdje se vrši vakcinacija protiv Covid-19 . Akcija je propala i dovela do ogromne oluje kritika na račun stomatologa. Međutim, sada postoji tužba  protiv njega.

Stomatolog iz Pfaffenhofena masovno se kritizira i napada na društvenim mrežama već od prošlog vikenda. Prethodno je vrlo jasnim riječima ucjenjivao svoje zaposlenike na vakcinaciju protiv korone. U pismu zaposlenicima njegove dvije ordinacije u okrugu Pfaffenhofen, „Svi zaposlenici i stomatolozi će biti vakcinisani. Oni koji ne žele vakcinaciju bit će otpušteni bez plate.“

U međuvremenu, liječnik više nije dostupan za komentare. Sadržaj web stranica klinike od utorak više nije dostpuan : „Naša web stranica trenutno se redizajnira“.  Facebook stranica je prije nekoliko dana deaktivirana.

Stomatolog se sada masovno napada na društvenim mrežama, a njegova kampanja vakcinisanja ponekad se čak uspoređuje s terorom za vrijeme nacističke diktature.

In Focus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.