Söder najavljuje nove mjere korone – i prijeti svim skijašima: „Ko god ide u Austriju, mora …“

Karantin nakon jednodnevnih putovanja u inostranstvo:

Kako bi spriječila mogući dnevni turizam u Austriju, Bavarska pooštrava svoja pravila: Ubuduće će se primjenjivati ​​desetodnevna obavezna karantena ne samo nakon dužih putovanja u inozemstvo, već i nakon jednodnevnih putovanja u turističke ili sportske svrhe.

Njemačka traži da alpske zemlje još uvijek ne otvaraju svoja skijališta kako bi borba protiv pandemije koronavirusa bila učinkovitija, no čini se da će dogovor s Austrijom biti teško postići, izjavila je u četvrtak kancelarka Angela Merkel.

U prvom valu pandemije na početku godine mnogi Nijemci su se zarazili u austijskom skijalištu Ischglu, a Njemačka je još prošli mjesec izdala upozorenja za putovanja u popularna skijališta u Austriji, Italiji i Švicarskoj.

Mjere zatvaranja zemlje u Austriji se ukidaju 7. decembra i još uvijek se ne zna šta će to značiti za austrijski skijaški sektor. Austrija inače nije blagonaklona zajedničkim europskim pravilima.

Najviše stranih turista u Austriju dolazi iz Njemačke.

Početkom tjedna, talijanski premijer Giuseppe Conte je objavio da neće biti skijanja za Božić „jer bi imali treći val epidemije“.

U ponedjeljak navečer je pozvao na zatvaranje skijališta u cijeloj Europskoj uniji tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kako bi se obuzdalo širenje koronavirusa, što je naišlo na pomiješane reakcije.

Tako je ured austrijskog ministra financija Gernota Bluemela odmah upozorio da bi zatvaranje skijališta zemlju koštalo oko 2,4 milijarde eura u izgubljenim prihodima tijekom božićne sezona od tri tjedna.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.