Univerzitetska bolnica u Ulmu: Više pacijenata sa koronom nego ikad

Univerzitetska bolnica u Ulmu trenutno liječi 44 pacijenta s koronom kao, od kojih su mnogi na odjelu intenzivne njege. S obzirom na trenutnu situaciju, klinika ne očekuje veliki pritisak na zaposlene.

Univerzitetska klinika u Ulmu trenutno prima sve pacijente ozbiljno oboljele od virusa iz okolnih bolnica. „Pripremamo se za povećanje broja“, rekla je  direktorica, profesorica Bettina Jungwirth, u intervjuu za SWR.

Kreveti za intenzivnu njegu i za pacijente bez korone
19 pacijenata s koronom trenutno se liječi na intenzivnoj njezi u Univerzitetskoj bolnici u Ulmu, mnogi od njih trebaju umjetnu ventilaciju. Uprkos trenutnom razvoju, još uvijek postoje  kreveti za intenzivnu njegu, također za pacijente koji se moraju liječiti od bolesti koje nisu korona.

Bilo je i zaposlenih u univerzitetskoj bolnici koji su bili pozitivni. Međutim, trenutno nije poznat nijedan slučaj. Ima i dovoljno zaštitne opreme, objašnjava profesor. Liječnici i ostali zaposlenici sada su bolje zaštićeni od zaraze.

in Focus / SWR

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.