Od sada su svi sportovi u dvorani zabranjeni kao i teretane

Sportovi u zatvorenom većinom će od ovog petka u Bavarskoj biti zabranjeni. U dvoranama su dozvoljeni samo školski i profesionalni sportovi.

Bavarskoj će ove i naredne godine nedostajati oko 7,2 milijarde poreza, u poređenju s procjenom poreza od prije godinu dana.
U pismu premijeru Markusu Söderu (CSU), nekoliko udruženja roditelja poziva na jasna pravila za školsko poslovanje tokom tekuće pandemije korone.

Od petka će Bavarska u velikoj mjeri zabraniti dvoranske sportove
Gotovo svi zatvoreni sportski objekti u Bavarskoj moraju ostati zatvoreni od ovog petka – u novembru su zatvoreni samo školski i profesionalni sportovi. „Državna vlada više voli odluku koju bi Bavarska ionako predložila na sljedećoj premijerskoj konferenciji sljedećeg ponedjeljka,“ rekao je ministar zdravstva Klaus Holetschek (CSU) iz dpa-e. Pozadina nove uredbe je odluka Bavarskog upravnog suda. Pozivajući se na načelo jednakosti, ukinuo je prethodno zatvaranje fitnes studija u četvrtak, jer su, s druge strane, ostali sportski objekti bili otvoreni za pojedinačne sportove. Novom uredbom, fitnes studiji će se morati ponovo zatvoriti uprkos presudi.

„Državna vlada prirodno poštuje odluku Bavarskog upravnog suda i njegovo obrazloženje“, rekao je Holetschek. Stoga će se uredba odmah promijeniti kako bi se uspostavio „potreban jednak tretman fitnes studija i ostalih sportskih objekata“ – što će rezultirati time da će od petka, 13. novembra, „svi zatvoreni sportski objekti u Bavarskoj biti zatvoreni“.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.