U Leipzigu održan prosvjed protiv mjera. Grad ga prekinuo jer se nisu poštovale mjere

UPRAVA grada Leipziga je u subotu, zbog nepridržavanja pravila o održavanju razmaka i nošenja zaštitnih maski, prekinula prosvjede protivnika vladinih mjera protiv širenja koronavirusa na kojima se okupilo preko 20.000 ljudi iz čitave Njemačke.

EPA

„Zbog nepridržavanja mjera za zaštitu od širenja koronavirusa, grad Leipzig raspušta prosvjede na Augustusplatzu“, objavila je gradska uprava na Twitteru.

Nakon toga su organizatori prosvjeda okupljene pozvali da se mirno raziđu.

Okupljeni se nisu pridržavali mjera

Grad se na ovaj potez odlučio nakon što je objavljeno da se od okupljenih gotovo nitko ne pridržava mjera poput održavanja razmaka ili nošenja zaštitnih maski.

Zbog bojazni da se u središtu grada neće moći poštovati mjere, gradska uprava je htjela prosvjed premjestiti na rub grada, na parkiralište Lajpciškog velesajma, ali su se organizatori sudskim putem izborili za pravo održavanja prosvjeda u središtu grada u subotu ujutro.

Sud je istodobno to uvjetovao strogim pridržavanjem mjera, poput održavanja razmaka i nošenja maski. Sud je odredio da na prosvjedima smije sudjelovati najviše 16.000 sudionika.

Policija je u kasno poslijepodne broj sudionika procijenila na preko 20.000, što je, kako je rekao jedan predstavnik policije, „još jedno kršenje sudskih uvjeta“ za održavanje prosvjeda.

Prosvjed na koji je pozvala inicijativa „Querdenken“ („Oni koji razmišljaju drugačije“) je, prema priopćenju policije, protekao mirno usprkos brojnim protuprosvjedima.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.