Karantena za svakog tko je boravio više od 24 sata u rizičnom području

Za povratnike iz rizičnih područja u inozemstvu nova pravila karantene na snagu će stupiti u ponedjeljak.  Svatko tko je u rizičnom području boravio više od 24 sata mora ući u karantenu. To se odnosi i na strance koji u Njemačkoj borave duže od 24 sata. 

Ministrica zdravstva Melanie Huml naglasila je da bi putovanja u šoping ili do liječnika i dalje trebala biti moguća. “Bez obzira na to, bavarsko Ministarstvo zdravstva poziva sve da se suzdržimo od nepotrebnih putovanja i da ograničimo kontakte kad god je to moguće”,.

“I dalje postoji redovita ispitna obveza za prekogranične putnike u Bavarskoj.” dodala je Huml

Vojnici iz zemalja NATO-a i visoki diplomati izuzeti su od propisa o karanteni.Propis se ne odnosi na ljude koji u Njemačku dolaze samo radi prolaska. Oni su dužni napustiti Njemačku što je brže moguće.

Od nedjelje će putnici koji žele ući u Njemačku i koji su boravili u rizičnom području u posljednjih deset dana također trebati predati digitalnu registraciju ulaska.

“Digitalizacija ulaznih prijava rasterećuje zdravstvene vlasti. Oni brzo i pouzdano otkrivaju tko dolazi iz rizičnog područja i mora ući u karantenu.” Savezni ministar zdravstva Jens Spahn “Digitalnom registracijom ulaza napokon završavamo s papirom u putovanju,” rekao je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (CSU), također prema najavi. Web mjestu za registracije digitalnog unosa (www.einreiseanmeldung.de) trebalo bi biti dostupno s bilo kojeg mjesta u nedjelju putem računala, tableta i mobitela.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.