Pariz zabranio noćnu dostavu hrane i alkoholnih pića

PARIZ će od petka zabraniti usluge dostave i uzimanja hrane i alkoholnih pića za van između 22 i 6 sati kako bi ograničio širenje koronavirusa, rekla je danas policija. Policija je u izjavi najavila da će prodaja i konzumacija alkoholnih pića na javnim mjestima biti zabranjena po noći od 6. novembra.

Predsjednik Emmanuel Macron uveo je novu karantenu prošli mjesec

Predsjednik Emmanuel Macron uveo je novu karantenu prošli mjesec, prisilivši na zatvaranje sve trgovine osim onih s osnovnim potrepštinama poput hrane i lijekova.

Osim toga građani moraju imati potpisane dokumente kako bi opravdali izlazak na ulice.

Međutim tjedan dana otkad traje karantena Francuska još uvijek ima 40.000 novozaraženih na dan. Odjeli intenzivne skrbi širom zemlje pod pritiskom su jer je više od 4000 kreveta sada pripalo oboljelima od covida-19.

Restorani, zatvoreni u skladu s mjerama karantene, smiju poslužiti hranu za van i dostavljati je, međutim policija je rekla da se noću okuplja puno kupaca i dostavljača hrane, unatoč potrebi da se ograniče društveni kontakti.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.