Njemačka: Od subote Austrija će biti rizično područje

Kako prenosi Focus, samo je jedna regija isključena iz klasifikacije kao rizično područje. Časopis se poziva na „Salzburger Nachrichten“. Novine prenose da je njemačko Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo austrijske kolege o odluci.

Upozorenje o putovanju u pravilu se izdaje nakon što je neka država klasificirana kao rizično područje. Prema Salzburger Nachrichten, upozorenje o putovanju tada će se primjenjivati ​​ od subote, 24. oktobra 2020. Do sada je samo stajalo :Vorarlberg, Tirol i Beč na listi RKI.

Već neko vrijeme Savezni ured za vanjske poslove upozorava na nepotrebna turistička putovanja u savezne pokrajine Beč, Tirol (s izuzetkom zajednice Jungholz) i Vorarlberg (s izuzetkom zajednice Kleinwalsertal / Mittelberg).
Institut Robert Koch trebao bi objaviti ažurirani popis rizičnih područja u četvrtak u 9 sati, priopćeno je. Ali malo prije toga, web stranica RKI – od 9:39 ujutro – nije bila dostupna.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.