Ulm: Od sutra važe nova pravila u svrhu suzbijanje širenje virusa korone

Od 19. oktobra u ponoć, na privatne proslave u okrugu Ulm važe sljedeća ograničenja:

 

  • Maksimalno 25 ljudi može sudjelovati u privatnim događajima poput vjenčanja, godišnjica ili rođendana koji se održavaju u restoranima, klubovima, salama za sastanke ili na otvorenom. (Zaposlenici se ne uzimaju u obzir)
  • Za proslave i okupljanja u privatnim stanovima, broj učesnika je ograničen na najviše 15 osoba.
  • Gradonačelnik Gunter Czisch još jednom upozorava stanovnike Ulma da se pridržavaju pravila: „Nema svrhe negirati ili banalizirati opasnosti koje predstavlja korona. Cilj naših mjera je zaštititi život i izbjeći drugo zaključavanje. Zbog toga se koncentriramo na ona ograničenja koja djeluju efikasno i precizno, bez paraliziranja javnog života u cjelini. Posebnu pažnju posvećujemo samo donošenju propisa za koje možemo pretpostaviti, na osnovu izvještaja od proteklih dana, da će izdržati sudsku reviziju.

Međutim, najvažnije je da se i dalje svako od nas pridržava pravila : udaljenost, higijenska pravila, maska ​​i – sada važno u zimskim mjesecima – ventilacija. To je minimum. Ako se svi pridržavamo ovih pravila, možemo spriječiti infekcije – ne sve, ali velik dio. “

izvor: grad Ulm / In Focus

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.