U Njemačkoj udvostručen broj hospitalizovanih pacijenata sa COVID-om 19

U proteklih sedam dana broj osoba hospitalizovanih sa COVID-om 19 u zemlji se udvostručio.

Njemački savez bolnica (DKG) objavio je da se broj osoba hospitalizovanih sa COVID-om 19 u zemlji udvostručio u proteklih sedam dana.

Gerald Gass, predsjednik DKG-a kazao je da je prvi talas pokazao da je potrebno oko četrnaest dana da se porast broja zaraženih osjeti u bolnicama. Dodao je da će broj pacijenata koji su na intenzivnoj njezi, prema sadašnjim stopama, vjerovatno prijeći 2.000 do novembra.

Dobro finansirani njemački zdravstveni sistem pomogao je zemlji da zadrži stopu smrtnosti od COVID-19 znatno ispod nivoa u ostalim velikim evropskim zemljama, Fena prenosi AP.

Primali pacijente iz drugih država

Tokom prvog talasa epidemije korona virusa u proljeće, Njemačka je primila na desetine pacijenata iz Francuske, Italije, Španije i Holandije, jer su njihove bolnice bile pred kolapsom u nastojanju da hospitalizuju teško bolesne pacijente.

Bavarski guverner Markus Soeder kaže da je njegova država dobila zahtjev za liječenje pacijenata iz susjedne Češke, gdje je posljednjih dana broj slučajeva znatno povećan.

Izvor: Agencije

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.