Minhen ponovo prelazi gornju granicu korone

U pandemiji korone, grad Minhen je za sedam dana ponovo premašio gornju granicu od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika. Prema informacijama Instituta Robert Koch u ponedjeljak ujutro, vrijednost je sada 50,6.

U Minhenu je ponovo porastao broj zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika. Prema Institutu Robert Koch ujutro, takozvana sedmodnevna incidencija iznosi 50,6. Okruzi Regen i Fürstenfeldbruck, kao i gradovi Memmingen i Rosenheim u Bavarskoj trenutno prelaze kritičnu vrijednost.

Prema RKI-u, zdravstvene vlasti u glavnom gradu Bavarske,  Minhenu prijavile su 12.592 otkrivene infekcije virusom Sars-CoV-2 od početka korona krize.

Stroža pravila korone u Minhenu
Minhen je sredinom septembra već premašio vrijednost alarma za koronu, a nakon toga je primijenio stroža pravila o koroni. Sastanci u privatnim i javnim prostorima, kao i u restoranima, dozvoljeni su samo u grupama od najviše deset ljudi. Za događaje u zatvorenim prostorima, poput vjenčanja ili rođendana, postoji gornja granica od 25 sudionika. Tokom zaoštravanja ograničena je i konzumacija alkohola.

in Focus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.