Zašto je važno imati u Njemačkoj pravno osiguranje: “ Rechtsschutz“!

Kupili ste auto i nakon mjesec dana motor se pokvario, prodavac vam ne želi platiti popravku, niti zamjeniti auto ili pak želi platiti samo određeni dio, Naravno trebate advokata, pritom sudski troškovi će vam isprazniti džepove.  Također ako imate problema na poslu, ili ste dobili otkaz za koji sumnjate da nije bio zakonski, također trebate adovkata? ili možda vlasnik stana se ne pridržava ugovora koji vam je dio, ili ne želi da vam vrati kauciju? Također trebate advokata? Zato je važno imati pravno osiguranje “ Rechtsschutz“.

Rechtsanwalt-Volker-Gratz-Lauffen-8

Najvažnije: Najprije za ljude koji vole mir i koji ne posjeduju automobil, obično je dovoljno da sebi uštede financijski jastuk za hitne slučajeve, kaže Elke Weidenbach, stručnjak za osiguranje pri Federalnom udruženju centara za savjetovanje potrošača.

Međutim, to ne znači da svi oni koji se još uvijek osiguravaju moraju ići na sud da bi dobili svoja prava. Mnogi se osiguratelji sve više oslanjaju na posredovanje, prema industrijskoj udruzi GdV, 75 posto osiguratelja već pokriva troškove vansudskog rješavanja sporova.

Ali čak i ako osiguratelji pokazuju trend malog povećavanja svojih koristi, još uvijek vrijedi staro pravilo: U principu je pokriven samo onaj dio područja života za koje ste osigurani.

Prometna pravna zaštita:  Pravna zaštita saobraćaja preporučuje se vozačima. Prema analizi Morgena & Morgena, čvrsta jedinstvena polica dostupna je od nešto više od 57 eura godišnje (s odbitkom od 150 eura). U slučaju zahtjeva, osiguratelj će pokriti pravne naknade, naknade za svjedoke i naknade vještaka, sudske troškove i suprotne troškove koje bi kupac morao snositi u slučaju štete do iznosa od milijun eura. Postupak nakon nesreće ili spora nakon kupovine automobila je osiguran. U principu, ova politika takođe pomaže u ostvarivanju vlastitih odštetnih zahtjeva – ali ne i u odbacivanju zahtjeva. Malo osiguravatelja nudi podršku ako se kupac želi zaštititi od nodula nakon kršenja parkinga. Ako je zakonska zaštita ograničena na vozilo u obitelji, onda postaje jeftiniji.

Privatna pravna zaštita: Privatna pravna zaštita pokriva privatnu sferu samca ili obitelji. Na primjer, obuhvaća sporove sa susjedima, sporove oko ugovora o kupovini i popravci, pitanja poreznog i socijalnog prava. Često se pokrivaju i krivični i upravni prekršajni postupci pod uslovom da ne postoji namjerno djelo.

Radna pravna zaštita: Politika radne pravne zaštite vrlo je zanimljiva za zaposlene, jer u zakonu o radu postoji posebnost da u prvom stupnju svaka stranka snosi vlastite troškove. Pobednik takođe. Politika nije dostupna kao pojedinačna usluga, već samo u kombinaciji s privatnom pravnom zaštitom. Čisto predostrožni savjeti obično se isključuju.

Pravna zaštita za stanare ili iznajmljivače: Ova pravila su dostupna pojedinačno, ali i kao dio velikog kombinacijskog paketa. Budući da troškovi procesa mogu brzo izaći iz ruke u ovom području, pojedinačni su ugovori obično prilično skupi. Ako vam se zaštita sviđa, ali želite je uštedjeti, dodajte je kao jeftin dodatak privatnoj zakonskoj zaštiti ili se osigurajte putem udruženja stanara ili iznajmljivača.

izvor: In Focus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.