Ulm: Najavljen novi štrajk vozača autobusa i tramvaja

U sukobu kolektivnog pregovaranja između ver.di-a i poslodavaca, tempo je pojačan. U utorak (13. oktobra 2020.), lokalni javni prijevoz u Ulmu i Neu-Ulmu bit će masovno obustavljen, najavila je Maria Winkler, generalna direktorica ver.di okruga Ulm-Oberschwaben. Od početka rada u 03.45 sati, na mreži JZU neće biti tramvaja niti autobusa.

 

CIJELI DAN UPOZORENJA ŠTRAJK
U utorak je ver.di pozvao zaposlenike SWU Verkehr i SWU mobil da krenu u cjelodnevni štrajk upozorenja. Okrug ver.di Ulm-Oberschwaben odlučio je dati ranu najavu kako bi se putnici mogli na vrijeme pripremiti za nedostatak javnog prijevoza. „To znači da korisnici lokalnog prijevoza imaju vremena za planiranje“, navodi se u izjavi.

JZU linije 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 i 13 pogođene su štrajkom upozorenja u transportnim kompanijama. Kao i obično, na linijama 5 i 6 vozit će samo pojedinačni autobusi vanjskih kompanija. Vozovi i autobusi ponovo neće krenuti na put do srijede u 3:45 ujutro.

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.