Gradska uprava Ulma stupa u kolektivni štrajk upozorenja!

Sindikat ver.di najavio je da će pozvati zaposlenike gradske uprave u štrajk upozorenja u ponedjeljak, 5. oktobra, nakon što u drugom krugu kolektivnog pregovaranja u javnom sektoru nije postignut dogovor.

 

 

Silovit talas upozorenja zakotrljao se okrugom ver.di Ulm-Oberschwaben ove sedmice. Radnici javnih usluga iz energetskih i komunalnih preduzeća, vrtića, klinika, i lokalnog javnog prijevoza prestali su raditi. Štrajkovi upozorenja pogođeni su veliki i mali gradovi od Bodenskog jezera do Istočne Albe. „Spremnost za štrajk bila je vrlo visoka s 1.440 štrajkača“, kaže Maria Winkler, direktorica okruga ver.di u istočnom Wuerttemberg-Ulmu, rezimirajući prvu sedmicu.

Drugi talas štrajkova upozorenja objavit će ver.di od sljedeće sedmice, počevši od zaposlenih u gradu Ulmu. ver.di poziva zaposlenike u kolektivnim pregovorima u državnim službama grada Ulma da idućeg ponedjeljka stupe u štrajk upozorenja. Očekivati ​​je da će pristup javnoj upravi biti ozbiljno ograničen i da malobrojni državni službenici mogu učiniti samo najvažnije.
To može dovesti do prekida rada u ulici Olgastraße 66 , u servisnim centrima u okruzima, kao i u matičnom uredu, uredu za registraciju vozila u okružnom uredu i veterinarskom uredu.
Još uvijek nije jasno koliko će se zaposlenih odazvati pozivu. Kao mjeru predostrožnosti, građanske službe najavljuju za naredni ponedjeljak da će postojati ograničenja u pružanju usluga. Nije isključeno potpuno zatvaranje određenih predmetnih područja ili odjeljenja.

Obuhvaćena su sljedeća predmetna područja:

Olgastr. 66:
– Registracija i identifikacija
-Ured za strance
– Ured vozačkih dozvola
-Komercijalni ured
-Kancelarija za administrativne kazne
-Penzioni ured

Schillerstr. 30:
– Ured za registraciju vozila
Steinbeisstrasse 13th
-Veterinarska stanica

Ulica Buchauer 12
Servisni centar Wiblingen

Haslacher Weg 93
-Servisni centar Böfingen

Dvorište manastira 14
-Servisni centar Söflingen

Stifterweg 94
-Servisni centar Eselsberg

U trenutnoj rundi kolektivnog pregovaranja, ver.di traži povećanje plata za 4,8 posto za 2,3 miliona zaposlenih na saveznom i lokalnom nivou, najmanje 150 eura mjesečno i 100 eura više za praktikante. U okrugu ver.di Ulm-Oberschwaben, pogođeno je oko 25.000 zaposlenih. Treća runda pregovora započinje 22. oktobra 2020. u Potsdamu.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.