Štrajk: U utorak autobusi i tramvaji u Augsburgu neće saobraćati

Sindikat Verdi poziva svoje članove na štrajk upozorenja. Lokalni promet u utorak u Augsburgu će biti znatno izmjenjen i pojedine linije ukinute.

Sindikat Verdi najavio je štrajkove upozorenja širom zemlje u lokalnom prevozu. U utorak će u Augsburgu vjerovatno doći do masovnih smanjenja lokalnog prijevoza. Stadtwerke Augsburg su već reagirali. Bit će masovnih ograničenja i za očekivati ​​je obstrukciju cijelih linija.

Stadtwerke je rekao u izjavi: „Sindikat Verdi pozvao je lokalne prijevoznike u utorak, 29. septembra, na nacionalni štrajk upozorenja. Lokalni radnici javnog gradskog prijevoza u Stadtwerke Augsburg (swa) pozivaju se cijeli dan, od ponoći do ponoći da zaustave posao. “ Kao rezultat toga, moraju se očekivati ​​masovna ograničenja na autobusnim i tramvajskim linijama do obustave cijelih linija. Opštinske komunalne službe traže od putnika da se prilagode u skladu s tim i da koriste druge mogućnosti prevoza. U svakom slučaju, ne može se obećati da će autobusi i tramvaji voziti kao i obično. Dalje se kaže: „Budući da opštinske komunalne službe nemaju informacije o tome koliko će se zaposlenih odazvati pozivima na štrajk, ne može se unapred dati izjava o tome koliko prevoznih sredstava može biti na raspolaganju.“

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.