Minhen: Štrajk Verdija u vrtićima, dnevnim boravcima i klinikama

Više od 1.500 ljudi stupilo je danas u štrajk Verdija u Minhenu. Samo u jaslicama, vrtićima, dnevnim boravcima i centrima za njegu djece izvan škole bilo je 400.  Oko 60 objekata ostalo je potpuno zatvoreno. Štajk je obuhvatio i klinike i komunalne službe.

foto: br24

180 zaposlenih zaustavilo je rad na klinikama Schwabing, Bogenhausen, Harlaching, Neuperlach i Thalkirchner Strasse. Prema Verdiju, po jedno odjeljenje u svakoj ustanovi bilo je potpuno zatvoreno. U Bogenhausenu je radilo samo pet od 13 operativnih dvorana, a u Schwabingu dvijd od šest operativnih dvorana. Hitna pomoć je osigurana, kako naglašavaju u sindikatu usluga.

Oko 600 zaposlenih u München-u, uključujući i one koji rade od kuće, stupilo je u štrajk. To je utjecalo i na vodovod Thalham, Leitzach-Isar-Werke i vodovod Moosburg-Uppenborn. U gradskom građevinskom odjelu bilo je 200 štrajkača – uglavnom radnika koji su također odgovorni za sigurnost na javnim prostorima. U socijalnom odjelu bilo je oko 100 štrajkača. U kampanji su učestvovali i zaposlenici iz gradskih biblioteka.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.