Njemačka: Trenutno je 50.000 učenika širom zemlje u karanteni

Originalni izvještaj od 26. septembra: Berlin – Je li sve počelo iznova?

 

 

Njemačka ima još jedan rekordan broj infekcija koronavirusom. Prema novinskom izvještaju, oko 50.000 učenika je u karanteni u Njemačkoj od početka nove školske godine. Ovo je rezultat istraživanja među nadležnim ministarstvima saveznih država, izvijestio je u subotu list Bild. „Ovaj broj pokazuje da smo još uvijek usred pandemije i da to već ima puni utjecaj na školsko poslovanje“, rekla je savezna ministrica obrazovanja Anja Karliczek (CDU *).

Zabrinjavajući trend, jer što je više ljudi pogođeno, to je teže držati pod nadzorom broj koronskih infekcija. Predsjednik Njemačkog udruženja učitelja Heinz-Peter Meidinger također je upozorio na daljnje širenje virusa korone u njemačkim školama. „Prema Njemačkom udruženju učitelja, trenutni visoki broj od 50.000 učenika više će se nego udvostručiti u sljedeća tri mjeseca, a vjerovatno će se i umnožiti“. Mnogi pogođeni studenti vjerovatno su već prenijeli koronavirus * svojim školskim kolegama. Problem se povećava.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.