Landesgartenschau Ulm 2030. Info-punkt na Ehingen Tor-u

Gradonačelnik Gunter Czisch otvorio je 21. septembra 2020. informativni punkt za Državnu hortikulturnu izložbu (Landesgartenschau) na Ehinger Toru uz prisustvu pomoćnika gradonačelnika Tima von Winninga, članova općinskog vijeća i stručnog i savjetodavnog vijeća za građane.

Državnom hortikulturnom izložbom 2030. godine strukture Savezne tvrđave trebaju se snažnije integrirati u urbani prostor, dominacija prometa duž B10 treba se potisnuti, a nastali otvoreni prostori prilagoditi biciklističkom / pješačkom prometu i većem urbanom zelenilu.
Stoga je imalo smisla postaviti informativni punkt za državnu hortikulturnu izložbu direktno na Ehinger Tor, gdje možete izbliza pratiti provedbu ovih ciljeva u narednih deset godina. Povijesni Ehinger Tor sam po sebi trenutno nema nikakvu stvarnu funkciju, mjesto kao da je u dubokom snu. Služi samo kao prostor za prolaz, hotel za golubove, i još gore: kao kutak za mokrenje i spremište za zaboravljene bicikle.
Uređenje izložbenih prostora neizbježno usmjerava prolaznike do kapije. Vrijeme čekanja na autobus ili tramvaj možete iskoristiti da saznate o prvoj izložbi vrtova u Baden-Württembergu / Bavarskoj, koja se održala u Ulmu 1980. godine na lokaciji Friedrichsau. Ali gledanje unaprijed još je uzbudljivije od gledanja unazad: šta Ulm planira za 2030. godinu i u kojoj fazi zainteresirani laici mogu dati svoje specifične ideje u proces planiranja? Tekstualni paneli, koji se poput vrpce vijugaju oko izložbene strukture, slični su zelenoj traci koja će se stvoriti duž B10 od Dunava do Wilhelmsburga. Ehinger Tor kao nova informativna tačka također će se koristiti kao polazna tačka za vođene ture i šetnje gradom te biti obogaćen aktivnostima.

 

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.