ULM: Policija kontrolisala nošenje maski u javnom prevozu

Policija u Ulmu provjerila je u srijedu da li je poštovana odluka savezne vlade donesena o obaveznom maskom u lokalnom javnom prijevozu u Ulmu i Neu-Ulmu. Ukupno je provjereno 650 putnika, od kojih oko polovine nije pravilno nosilo maske.

foto DPA

 

Između podneva i 20 sati, službenici štaba policije u Ulmu pomiješali su se sa putnicima na području grada i provjerili da li se nose propisani pokrivači za usta i nos. Rezultat: Većina korisnika javnog prevoza pridržavala se specifikacija. U gradu je provjereno 650 putnika. Otprilike u polovici policajci su ustanovili da maske nisu pravilno nošene. Nakon kratkog nagovještaja, većina pogođenih odmah je opet pokrila nos.
Novčane kazne morale su biti izrečene u samo 26 slučajeva.
Claudie Kappeler, glasnogovornica za štab policije u Ulmu, nije uspjela otkriti koliko je policajaca bilo na putu. Nije bio konkretniji od „visokog dvocifrenog broja“, ali policijska vozila oko centralnog prelaznog punkta Ehinger Tor u Ulmu pokazala su da policija želi sa ozbiljnošću pratiti postojeće propise. Uz podršku policijskog sjedišta u Göppingenu, na desetine policajaca bilo je vani, ne samo na stajalištima, već i u autobusima i tramvajima. Policija ne želi dijeliti novčane kazne, već podizati svijest o postojećim propisima.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.