Ulm: EBU održava štrajk upozorenja.

Zbog štrajka upozorenja sindikata verdi danas, 24. septembra 2020. godine, došlo je do propusta u poslovanju kompanija za zbrinjavanje otpada grada Ulma (EBU). To utječe na čišćenje ulica, vozni park, kanalizaciju, odvoz smeća, centre za reciklažu i administraciju.

Sva dvorišta za reciklažu i baštenski otpad u Ulmu danas će biti zatvorena cijeli dan. Ne vrši se odvoz smeća koji će biti zbrinut dan kasnije. Zbog toga se pražnjenje kontejnera za ostatke otpada i papira u četvrtima za prikupljanje 4 i 5 odvija od dana 24. septembra do 25. septembra 2020. jedan dan kasnije nego što je uobičajeno. Uklanjanje žutih vrećica od strane Remondisa neće biti poremećeno.

Što sindikati zapravo traže od poslodavca, u ovom slučaju gradova i općina?

Oni za oko 2,3 milijuna uposlenih u javnom sektoru traže 4,8 posto povećanje plaća tj. najmanje 150 eura. Predsjednik sindikata Verdi Werneke smatra da nije dovoljno samo javno priznanje zaposlenima u javnom sektoru za ono što su sve postigli za vrijeme trajanja koronakrize. „Poslodavci u javnom sektoru argumentiraju prema logici da je dovoljna pohvala i nagrada to što nitko nije dobio otkaz. I to kod pogođenih nailazi na jako loš prijem. Ljudi su razočarani ali i ljuti“, kaže Werneke. Dakle prema logici: pljesak je u redu ali želimo i veće plaće.

On još kaže kako su radnici zapravo bili prisiljeni na štrajk jer se poslodavac nije pomakao u pregovorima te da do sada nije dao nikakvu ponudu.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.