Ulm: Bosancu u Njemačkoj prisjela sarajevska Drina: Doplatio je 12 KM za svaku kutiju

Posebne provjere povratnika s godišnjeg odmora bile su pun pogodak za njemačku carinsku policiju iz Ulma. Samo na odmorištu Ulm-Dornstadt, policajci su zabilježili ukupno 139 prekršaja, pokrenuli 46 krivičnih postupaka, a u 75 slučajeva dodatno su oporezovani pojedinci za krijumčarenje visokotarifne robe čime je država „zaradila“ više od 40.000 eura

Foto: ilustracija

Jedan od najzanimljivijih slučajeva krijumčarenja vezan je za državljanina BiH. On je u rezervnom točku svog automobila sakrio 250 paklica, podnosno 5.000 cigareta kupljenih u domovini. Na snimcima njemačke policije uočljivo je da se radi o sarajevskoj Drini.

Policajci su cigarete otkrili uz pomoć rendgenske tehnologije. Bosancu je odmah određeno da plati 820 eura poreza na duhanske proizvode te 725 eura kazne za carinski prekršaj. To znači da je državljanin BiH, pored regularne cijene u bh. trgovini, za svaku paklicu Drine doplatio po 12 KM.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.