Njemački Bild : Od 1.Oktobra ukida se upozornje na putovanja za 160 zemalja izvan EU

Prema pisanju Njemačkog najčitanijeg portala Bild: opće upozorenje o putovanju za gotovo svih 160 zemalja izvan EU i šengenskog područja bez kontrole granica završit će 30. septembra.

Znači: Prema vladinim krugovima, od 1. oktobra, prema odluci Saveznog kabineta, postojat će procjene prilagođene situaciji u pojedinim državama.

Međutim, usvojiće se diferencirani sistem. Vjerovatno će biti slučaj da se upozorenje o putovanju može i dalje primjenjivati ​​na zemlje koje se smatraju rizičnim područjima.

Do sada su upozorenja o putovanjima davana širom, bez obzira na klasifikaciju zemalja kao rizična područja. Samo se u Evropi na situaciju do sada gledalo drugačije.

Fiebig stoga poziva saveznu vladu da pažljivo pogleda pojedine zemlje, regije, općine i mjesta nakon 1. oktobra i da posvećeno pogleda proces zaraze u tim regijama i područjima.

Upozorenje za putovanje nije zabrana, već se želi imati značajan odvraćajući učinak. Međutim, ima i pozitivnu stranu za one koji su rezervisali odmor : to omogućava putnicima da besplatno otkažu rezervacije.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.