Na protestima u Njemačkoj sukob policije i demonstranata

Protesti su održani zbog poskupljenja najmova stanova u Leipzigu, a policijska glasnogovornica Heimann saopćila je da su se neredi dogodili u centru mjesta Connewitz nakon što su demonstranti počeli kamenovati zgradu i policiju

thumbs_b_c_ab10db7602cfee8789a5269baf14742c
foto: ilustarcija

Tokom protesta u njemačkom Leipzigu izbili su neredi, a potom je došlo do sukoba između policije i demonstranata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Protesti su održani zbog poskupljenja najmova stanova u toj njemačkoj regiji, a policijska glasnogovornica Mandy Heimann saopćila je da su se neredi dogodili u centru mjesta Connewitz nakon što su demonstranti počeli kamenovati zgradu i policiju.

“Policija je potom intervenirala i spriječila dalje održavanje protesta koji više nisu bili mirnog karaktera“, kazala je Heimann.

Njemačka novinska agencija (DPA) javlja da su neredi i policijska potjera za izgrednicima trajali do ranih jutarnjih sati, a da je uhapšeno više osoba.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.