Austrijska ministrica Alma Zadić objavila da je trudna: Uslijedili gnusni komentari i govor mržnje

Austrijska Ministrica pravosuđa Alma Zadić (Zeleni) je pod policijskom zaštitom od svoje inauguracije.  Na društvenim mrežama je često napadaju zbog bosanskog porijekla te joj stavljaju muslimanski pečat. Ali, razlog posljednjih postova iz mržnje je najava da očekuje dijete. 

704x396

Na blogu „Hartgeld“ na kojemu austrijanci redovno šire mitove o društvenim temama i vjeruju u zavjeru navodnih elita po pitanju Almine trudnoće piše se da će odlučiti sudac ili rulja i da će se razriješiti najkasnije do idućeg vikenda.

Komentari na članke o Almi često su ispunjeni uvredama. Savezna vlada želi poduzeti mjere protiv širenja mržnje novim zakonodavnim paketom “Zajedno protiv nasilja na internetu“ na kojem s timom stručnjaka radi upravo Alma.

On će biti predstavljen ove ili sljedeće sedmice. Propis je sličan Zakonu o mrežnoj provedbi (NetzDG) u Njemačkoj: Platforme moraju izbrisati ilegalni sadržaj u roku od 24 sata ili sedam dana, a ukoliko to ne učine biti će kažnjavane.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.