„Gradonačelnik Ulma, gospodin Czisch poziva građane da se odgovorno ponašaju“

Broj novih infekcija u Ulmu je porastao prethodne sedmice. Za gradonačelnika Guntera Czischa to je već razlog za oprez: „Ulm je u gornjem dijelu s obzirom na nove infekcije u usporedbi s drugim gradovima.

118227010_2677857715770412_7699579283962139445_n

Ovo je jasan signal svima nama da izoštrimo svoja osjetila i kontrolišemo svoje ponašanje kako bi aktivno doprinijeli usporavanju stope zaraze pridržavanjem pravila higijene i udaljenosti. “ Gradonačelnik Ulma posebno se obraća brojnim putnicima koji se vraćaju: „Država je formulisala jasna pravila.

Apeliram na sve da budu promišljeni, da saznaju sve o važećim propisima i da odgovornim ponašanjem zaštite ljude iz rizičnih skupina. “ Czisch može shvatiti određeni „koronski umor“ i želju da se što prije vratimo normalnom načinu života u najširem smislu. Ali sada nije vrijeme za to. Koronavirus je među nama. Kriza još nije gotova – iako je već uvela ogromna ograničenja za mnoge građane. Sada je najvažnije pokazati povjerenje vlastima i biti uporan u borbi protiv virusa. „To možemo samo zajedno. Zaštiti naše građane vlastitim ponašanjem. Želio bih pozvati sve u Ulmu da to učine.“

Izvor: Stadt Ulm

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.