Sve je više infekcija koronavirusom u Ulmu, Neu-Ulmu i okrugu Neu-Ulm-a

U okrugu Neu-Ulm trenutno je registrirano 43 osobe s potvrđenom infekcijom koronavirusom. U odnosu na prethodni dan prijavljeno je 13 novih infekcija. Grad Ulm izvještava o 19 novih infekcija u posljednjih sedam dana. Gradonačelnika grada Ulma, Gunter Czisch, stoga apelira da građani budu oprezniji.

thumbs_b_c_17998f054566f642c8bde4ff6e298ba1

Broj novih infekcija u Ulmu takođe je porastao prethodne sedmice, za 19 slučajeva. Za gradonačelnika Ulma Guntera Czischa to nije razlog za poduzimanje mjera, već razlog za oprez  „Ulm je u gornjem segmentu kada je riječ o novim infekcijama u odnosu na druge gradove. Ovo je jasan signal svima nama da budemo na oprezu  i aktivno pridoniosimo usporavanju stope zaraze pridržavanjem pravila higijene i udaljenosti. “
Gradonačelnik Ulma posebno je upozorio i posalo apel prema brojnim putnicima koji se vraćaju: „Država je formulisala jasna pravila o tome. Apeliram na sve da ne budu bezbrižni, da saznaju sve o važećim propisima i da budi odgovorni . “

35 novoinficiranih ljudi u sedam dana u okrugu Neu-Ulm

U posljednjih sedam dana prijavljeno je ukupno 35 novih slučajeva zaraze u okrugu Neu-Ulm. Do danas su prijavljena 532 slučaja zaraze korovirusom SARS-CoV-2. Od 532 slučaja, 463 osobe oslobođene su karantene, a 26 osoba je umrlo. Povećanje novih infekcija nije zbog određenog događaja epidemije i infekcije nisu koncentrirane na određenom mjestu. Okružni ured u Neu-Ulmu objavio je da među zaražene spadaju i kontakt osobe iz potvrđenih slučajeva i one koje se vraćaju sa putovanja.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.