Za Ljiljan nema mogućnosti igranja i treniranja u Ulmu

Stotine hiljada muškaraca, žena, mladih i djece svake sedmice zajedno amaterski fudbal čini stabilnim temeljem našeg sporta. U Njemačkoj se svake sezone odigra oko 1,5 miliona nogometnih utakmica, što je prosječno 4.200 utakmica dnevno. Utakmice igra  više od 150.000 timova.

Hn1SQYoGDBFIjBF54fr4i47UCfiW4zbO9AePzQ8b
Foto: Ljiljan

Amaterski nogomet svojom širokom prisutnošću i raznolikošću liga ne samo što daje nezamjenjiv doprinos njemačkom profesionalnom nogometu i sljedećoj generaciji nacionalnih timova, već prije svega preuzima društvenu odgovornost za integraciju i podučavanje vrijednosti, posebno među djecom i mladima.

Nova sezona je započela i za mnoge timove početak priprema je na dnevnom redu u narednim danima. Ali za omladinske ekipe SV Ljiljana Ulma to nije slučaj. Ekipe D, C i B omladine su registrirane, ali bez domaćeg terena. Ako se u skoroj budućnosti ne prijavi neki teren, timovima se ne mogu dodijeliti licence za igranje.

Ugovor o korištenju za okružni sportski objekt s VFL Ulm na Böfingenu raskinut je nakon 10 godina 30. juna 2019. godine. Bilo nam je omogućeno da ostanemo s omladinskim timovima još godinu dana, do 30. juna 2020. godine. Aktivni tim privremeno je uključen u Einsingen u SC Türkgücü Ulm. Ljiljan Ulm se ovom prilikom zahvaljuje SC Türkgücü. Želimo napomenuti da je prošle godine VFB Ulm također pristao da nam pomogne tokom jedne godinu dana. Puno hvala na ovome!

Ovim putem tražimo podršku od grada Ulma, fudbalskog saveza i svih Ulmskih klubova koji koriste općinskie sportske terene. Godinu dana smo tražili,  ali nažalost bez uspjeha. Iako su timovi u regionu u omladinskom sektoru u velikom padu i sve je više slobodnih terena koji su potpuni prazni.

Potrebna nam je samo zelena površina za igranje ​​i za treninge!

Tako da mi  (Udruženje Ulm Ljiljan) nastavljamo sa uspješnim radom mladih u sljedećim aspektima, kao što to radimo od 2011. godine, zajedno s drugim udruženjima, i za cilj imamo  da u budućnosti ispunjavamo svoju društvenu odgovornost.

In Focus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.