Ulm: Mjesto svakodnevnih saobraćajnih nesreća će biti uređeno

Teško da prođe dan bez barem jedne saobraćajne nesreće u Blaubeurerovom kružnom toku u Ulmu. Zbog toga su prošle godine na kolovozu oslikani dodatni putokazi. Fokus je bio posebno na trakama koje dolaze s juga Hindenburgringa, jer se tu događa većina nesreća. Već je postavljen znak zaustavljanja radi daljnjeg ublažavanja ove opasne zone.

2_blaubeurertor
foto: Arhiva

 

Ipak, mnogi vozači i dalje misle da imaju pravo na tri trake kao „obilaznicu“ – što nije – i voze se bez zaustavljanja u Blaubeurerovom prstenu prema Ludwig-Erhard-Brücke.

2 GODINE TESTA FAZA

Iz tog razloga, desnu traku treba zatvoriti kao probu, a broj traka smanjiti se na dvije. Tijekom testne faze, koja će u početku trajati dvije godine, dokumentirati i analizirati ne samo broj i uzroke nesreća, već i sve zaostatke i vrijeme čekanja koji se mogu dogoditi prije nego što se odluči o trajnom rješenju.

Radovi na cesti potrebni za testiranje započet će u utorak, 18. augusta, u 17.30 sati, a trebali bi biti spremni do srijede ujutro.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.