NJEMAČKA: Muslimanka nakon 25 godina rada počela nositi maramu – dobila je otkaz

Budući da je na poslu nedavno nosila maramu, dugogodišnja medicinska sestra otpuštena je iz protestantske bolnice u Gelsenkirchenu. Sud je potvrdio otkaz.

muslimanka-mahrama-hidzab-marama-pokrivena-zena
foto: ilustracija

Žena je radila u protestantskim klinikama u Gelsenkirchenu 25 godina. Do sada, žena inače muslimanka, na poslu nije nosila maramu. No, navodno se njezin sin nedavno oporavio od teške bolesti.

“Stavila sam maramu iz vjerskih razloga. I kršćanima i muslimanima, jako je važno moliti se u teškim životnim situacijama i oslanjati se na vjeru”, rekla je u procesu.

-Kada skine maramu, medicinska sestra, koja je u svom poslu bila cijenjena i poštovana, može nastaviti s radom odmah – rekao je voditelj osoblja bolnice u tom procesu.

Uprava je odbila ženin prijedlog da nastavi nositi maramu i da radi u u laboratoriju ili na nekom drugom, manje javnom području.

Žena je dobila dva upozorenja zbog nošenja marame, a potom je otpuštena u veljači 2020. godine. Žalila se na to, ali to je sada odbijeno. Uložila je žalbu na presudu.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.