Jedanaestorica, većinom izbjeglice, osuđena za grupno silovanje u Freiburgu

Jedanaest optuženih dobilo je u četvrtak zatvorske kazne za grupno silovanje 18- godišnje djevojke u Freiburgu na jugu Njemačke, nakon suđenja koje je trajalo duže od godine dana.

1281505

Najviša kazna je pet godina i šest mjeseci, rekao je predsjedavajući sudac. Zločin se dogodio u listopadu 2018. godine. Muškarci, većinom izbjeglice, u to vrijeme imali su između 18 i 30 godina.

Proglašeni su krivima za silovanje 18- godišnje studentice u grmlju ispred kluba i za nepružanje pomoći tijekom napada koji je trajao dva i pol sata.

Muškarci su odbacili optužbe ili su odbijali govoriti. Tužitelji su tražili zatvorske kazne za osmoricu optuženih, koji su bili zatvoreni tijekom trajanja suđenja.

Tražili su uvjetne zatvorske kazne za drugu dvojicu koji nisu priskočili upomoć mladoj ženi te oslobađajuću presudu za još jednog optuženog. Branitelji su tražili oslobađajuću presudu za svih 11.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.