Više od 1000 Tönniesovih zaposlenika se zarazilo korona virusom

Broj zaraženih Tönniesovih zaposlenika i dalje raste. U zbiru je oko trećina rezultata ispitivanja pozitivna. Sada je izbijanje korone bez premca u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Nadležni okrug je zabrinut.

28,w=1280,c=0.bild
foto: Bild.de

Nakon izbijanja korone kod proizvođača mesa Tönnies, 1.029 zaposlenih sada je pozitivno testirano na virus  korone. Ovo je saopštio okružni administrator okruga Gütersloh, Sven-Georg Adenauer, u Güterslohu. Sada je na raspolaganju 3127 nalaza. Mesna radnja u Rheda-Wiedenbrück zatvorena je 14 dana. Distrikt je odredio, kako je rekao šef kriznog tima Thomas Kuhlbusch. Adenauer je naglasio: „Nemamo značajan unos slučajeva korone u opštu populaciju.“

Bundeswehr je spreman za NRW

Pregled korone u prostorijama tvornice mesa nastavljen je tijekom vikenda. Vojnici Bundesvera podržavaju i nadziru te mjere od petka. Nekoliko minibusa sa stranim registarskim tablicama uglavnom je dovodilo muškarce na posao ujutro. Nisu svi nosili zaštitne maske, javio je reporter dpa. Vozila iz Univerzitetske bolnice Bonn i okružne vlade Detmolda takođe su stigla u klaonicu. Zaposleni su u prostorijama nosili maske. Na licu mjesta su bile i policijske snage.

Distrikt je u petak naredio da svih oko 6500 Tönniesovih zaposlenika na lokaciji Rheda-Wiedenbrück zajedno sa svim članovima domaćinstva mora biti u karanteni. Okrug Gütersloh objavio je u petak navečer da se to odnosi i na upravu. Međutim, za neke zaposlene postojala je takozvana radna karantena. To znači da se mogu kretati između posla i prebivališta – isključivo. Prema riječima portparola grupe, to se odnosi i na akcionara Clemens Tönnies.

in Focus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.