Turski ministar kritikovao odluku Njemačke zbog svrstavanja Turske u zemlje „rizika“

Turska se smatra područjem rizika od korone. Turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Cavusoglu razočaran je ocjenom Savezne vlade i stalnim upozorenjem o putovanju. „Nema objektivnih i naučnih razloga za to“, rekao je Cavusoglu u subotu na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom turizma Mehmetom Nurijem Ersoyem u turističkom gradu Antalya.

23211

„Naravno da smo razočarani, ali mislim da to neće utjecati na naše bilateralne odnose“, rekao je Cavusoglu. Želieo je voditi dijalog s Njemačkom i uvjeriti saveznu vladu da promijeni svoj stav. To nije sukob. Turski veleposlanik u Berlinu već je u srijedu kritizirao klasifikaciju njegove zemlje kao područje koronske opasnosti.

Federalna vlada je u ponedjeljak (15. juna) također klasificirala Tursku kao područje rizika od korone zajedno sa 130 drugih zemalja. Ljudi koji ulaze u Njemačku iz područja rizika moraju očekivati ​​14-dnevnu karantenu. Međutim, turisti iz turističih destinacija mogu biti izuzeti iz propisa o karanteni ako imaju negativan koronski test koji nije stariji od 48 sati pri ulasku u Njemačku.

in Focus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.