Ulm: Policija apeluje na reklamne pozive i sklapanje ugovora telefonom

Reklamni pozivi koji se obavljaju bez izričitog pristanka pozvane strane zabranjeni su‼ ️

telefon-werbung-verbraucher-recht-antwort-fragen-1og
foto: ilustracija

Međutim, uglavnom sumnjive kompanije koriste ovu metodu za dobivanje povjerenja pozvanih strana i mogućnost sklapanja ugovora.
Lažne kompanije često zloupotrebljavaju brojeve uglednih ljudi ili organizacija i koriste posebno pripremljeni telefonski sistem za pozivanje različitog telefonskog broja od broja koji se pojavljuje na zaslonu pozvane stranke.

Ti se pozivi uvijek upućuju s ciljem uvjeravanja građana da sudjeluje u natjecanju, promijeni telefon ili davatelja električne energije ili preuzme pretplatu.
U većini slučajeva se traže i osobni podaci, poput podataka o računu.

Važno je da pozvane strane budu svjesne da često dobivaju potvrdu o narudžbi, čak i ako su htjele samo informativni materijal. Morate brzo djelovati jer vrijede i ugovori zaključeni na telefon.
Međutim, gotovo svi potrošački ugovori sklopljeni na telefon mogu se otkazati u roku od 14 dana, pismeno ili vraćanjem dostavljenog predmeta, razlog nije potreban. Dovoljno je da pismo na vrijeme pošaljete dopisom, faksom ili e-poštom, ali to se mora dokazati.

Naši savjeti:

➡️ Ne primajte dosadne komercijalne pozive.
Samo spusti slušalicu!

➡️Ako primate neovlaštene reklamne pozive, zapišite datum, vrijeme i razlog poziva, kao i ime, kompaniju i telefonski broj pozivaoca. Pomoću ovih podataka obratite se lokalnom potrošačkom centru.

➡️Odbacite upotrebu vašeg telefonskog broja u reklamne svrhe. Nakon što date saglasnost, možete je povući i telefonom. Dakle morate otići ko operatera i tražiti zabranu reklamnih poziva na vaš broj.

Daljnje informacije mogu se naći u letaku savezne vlade:
https://t1p.de/0a8r

inFocus

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.