Stuttgart: Zabrana EURO 5 disela na 160 lokacija? Zakon stupna 1.jula na snagu.

Glavni nalog proizvođačima znakova: Nova zabrana vožnje za Euro 5 dizel mora biti označena na 160 lokacija u Stuttgartu.

disel-verbot-toyota_tcm-17-1443729

Stuttgart – Glavni grad države postavit će nove znakove na oko 160 lokacija za provođenje zabrane vožnje za Euro 5.

Vlast se žali na odluku koalicionog odbora državne vlade. Zeleni i CDU složili su se da žele spriječiti posljednju fazu zabrane vožnje dizel motora uz primjenu protutužbe pred Upravnim sudom u Stuttgartu. Međutim, istovremeno se želi pridržavati prethodne sudske prakse. A to predviđa zonsku zabranu vožnje dizel motora Euro 5 u Stuttgartu ako se ne poštuje godišnji prosjek dušičnog dioksida. Tako je bilo i u 2019. godini, ali u prvim mjesecima ove godine vrijednost je ispod granice od 40 mikrograma.

Dvodijelni pristup zemlje košta oko 240.000 eura za izradu i postavljanje znakova. Grad vraća povrat. Zabrana dizela Euro 5 u gradskim četvrtima Bad Cannstatt, Feuerbach i Zuffenhausen stupa na snagu 1. jula, prema planu čistog zraka. Ali neće, jer do tada metalni lim neće biti dostupan, rekla je glasnogovornica grada u srijedu. Cilj je da se mjera izvrši „brzo i sukcesivno“.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.