Kako posjeta teretani funkcioniše u vrijeme korone

Sportisti su bili bez posjete teretani skoro tri mjeseca. Sada su teretane u Bavarskoj ponovo otvorene. Ali, tokom treninga, sportaši  moraju uzeti u obzir nekoliko stvari.

gym-goals-8

Mnogi su dugo željeli ponovno otvoriti teretane. Nakon skoro tri mjeseca, sportisti mogu ponovo trenirati u bavarskim teretanama. U svim ostalim saveznim državama teretane su se ponovo otvorili. Ali zbog higijenskih propisa bavarskog državnog ministarstva unutarnjih poslova, za sport i integraciju, sportaši trenutno ne mogu trenirati kao i obično.
Svlačionice i tuševi ostaju zatvoreni
Čak i prije nego što članovi uđu u teretanu, moraju nositi sportsku odjeću. Jer su svlačionice i tuševi blokirani – pa nema načina da se to promijeni. Osim toga, sportaši moraju nositi zaštitu za usta i nos prilikom ulaska i izlaska iz studija. Masku možete skinuti samo kad se bavite sportskim aktivnostima. Članovi također moraju nositi masku prilikom uklanjanja ili vraćanja sportske opreme. Čak je i put do WC-a dozvoljen samo s maskom.

Minimalna udaljenost kao najvažnije pravilo
Najvažnije pravilo je da sportaši moraju stalno držati minimalnu udaljenost od 1,5 metar. Da bi se to osiguralo, pojedini sprave su blokirane u mnogim teretanama Osim toga, ograničenja pristupa trebala bi osigurati da nikad ne bude prekoračen maksimalni broj posjetitelja.

Svi će biti legitimisani
Slično restoranima, teretane moraju posjete dokumentirati. Na taj se način kontakt osobe mogu identificirati što je brže i lakše ako se naknadno identificira slučaj Covid 19. U tu svrhu, članovi moraju navesti svoje ime, period boravka kao i svoj telefonski broj, adresu ili adresu e-pošte.

Isključeno iz sporta
Ali nije svima dozvoljeno ponovno posjećivati ​​teretane. Svako ko ima simptome akutne respiratorne bolesti isključen je iz posjete teretani. Osobe koje su u posljednjih 14 dana imale kontakt sa slučajevima Covid 19 također nije dozvoljeno reniranje u teretanama.

Teretane moraju voditi računa o higijeni i ventilaciji
Teretane moraju obavijestiti svoje članove o svim ovim higijenskim propisima. Morate osigurati dovoljno opreme za pranje, tekućeg sapuna i ručnika za jednokratnu upotrebu i redovito čistiti opremu za vježbanje. Uz higijenski koncept, vlasnici moraju razviti i koncept adekvatne ventilacije u svom teretani.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.