Od sutra nove mjere u Bavarskoj: Teretane, bazeni će biti otvoreni

Od sutra (08. juna) će u Bavarskoj ponovo početi rad otvorenih bazena. Odluka se odnosi i na spoljne komplekse bazena u hotelima i banjama.

unnamed

Vlasnici moraju da postave strogi higijenski koncept koji uzima u obzir vladine smjernice. Zatvoreni bazeni i dalje neće raditi.

Od ponedeljka će uz pridržavanje propisa o držanju odstojanja i higijenskim konceptima rad biti dozvoljen i halama za penjanje (Kletterhallen) i fitnes studijma. To se odnosi i na plesne škole kod kojih nema kontakta kao i plesove u paru, ukoliko se radi o stalnom partneru. Pored toga, od sutra je moguće zajedničko upražnjavanje sporta i za veće grupe ljudi, do 20 osoba, npr. fudbalskih ekipa, uz zadržavanje minimalnog odstojanja. Radno vrijeme za ugostiteljske objekte je ostalo nepromenjeno i rad je dozvoljen do 22.00 sata. I u Bavarskoj su i dalje na snazi ograničenja kontakata (uzak porodični krug ili unutar dva domaćinstva), kao i obaveza nošenja maske u trgovinama, lokalnom i saobraćaju na dugim relacijama.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.