Trump će povući oko 9500 američkih vojnika iz Njemačke?

AMERIČKI predsjednik Donald Trump naredit će povlačenje gotovo 9500 vojnika iz Njemačke, rekao je u petak neimenovani visoki američki dužnosnik, ocjenjujući da bi to vjerojatno moglo izazvati zabrinutost u Europi.

d0cfda35-7ca7-4b0f-99d6-1e59b4e0d148
ilustracija

To bi smanjilo broj američkih vojnika u Njemačkoj na 25 hiljada.

Dužnosnik koji je želio ostati anoniman rekao je da je taj potez rezultat višemjesečnog rada američkog Marka Milleya te nije povezan s napetostima između Trumpa i njemačke kancelarke  Angele Merkel koja je spriječila Trumpov plan da ovaj mjesec bude domaćin sastanka grupe G7.

Drugi visoki američki dužnosnik rekao je da će 9500 vojnika biti poslano drugdje – u Poljsku, druge savezničke zemlje, a neki će se vratiti kući.

„To je još jedna usluga Putinu“

Treći izvor tvrdi da je smanjenje broja vojnika u Njemačkoj dio memoranduma koji je nedavno potpisao Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien.

„To je još jedna usluga Putinu i još jedan neuspjeh koji dodatno opterećuje odnose s našim saveznicima“, ocijenio je pak demokratski senator Jack Reed

izvor: hina

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.