Minhen: Policija uhapsila osumnjičenu ženu zbog ubacivanja otrova u 4 bezalkoholna pića

Policija je uhapsila ženu odgovornu za otrovana pića koja su se pojavila u minhenskim supermarketima. Već je nekoliko puta bila predmetom kriminalne pažnje, ali nikada nije osuđena. Ne smatra se krivom i poslana je u psihijatrijsku bolnicu.

Coronavirus - Neuseeland
FOTO:DPA

 

Policija je uhapsila osumnjičenu nakon što je u minhenskim supermarketima policija pronašla nekoliko boca potencijalno smrtonosnog otrova. Radi se o 56-godišnjoj ženi rođenoj u Minhenu.

Pokušaj  ubistva
Prema podacima policije, četiri otrovana bezalkoholna pića pojavila su se u dva supermarketa u Minhenu u martu i aprilu. Tri kupca pila su male količine, a zatim se žalila na mučninu, vrtoglavicu i probleme sa cirkulacijom. Dvije žene, starosti 34 i 42 godine, odmah su morale na lječenje. Prema podacima policije, mogle su umrijeti.

Trag s novčane kartice
Policija je pronašla ženu jer je i ona kupila i platila karticom na jednom od pogođenih supermarketa tokom postavljanja otrova u pića, saopštila je policija. Istraga je u toku i žena se tereti za pokušaj ubijstva. Policija sumnja se da je osumnjičena ubacila otrov u bezalkoholna pića ispred prodavnica i vratila ih na policu prilikom kupovine.

Smještaj na psihijatriji
Policija je od žene pronašla i isječeni novinski članak o slučajevima, ali prije svega na otrovanim bocama pronađen je DNK. Žena je u početku smještena na psihijatrijskom odjelu i dobila je advokata.

izvor:br24

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.