Velike šanse!Za nekoliko sedmica odluka o ljetnom odmoru u Tursku za njemačke turiste

Predstavnik  Federalne vlade za turizam Thomas Bareiß vidi prilike za ljetni odmor u Turskoj za njemačke turiste.

Sedir Island, Marmaris

Političar CDU-a rekao je njemačkoj agenciji za štampu u Berlinu: „Zalažemo se da ćemo moći u sljedećih nekoliko sedmica korak po korak povlačiti upozorenja za putovanja trećim zemljama. Ako je broj zaraza nizak i postoje visoki sigurnosni standardi i zaštitne mjere, ne vidim razlog za održavanje upozorenja o putovanju. „Do sada je Bareiß uvijek bio skeptičan kada je riječ o odmoru u Turskoj ovog ljeta.

Odmor u Turskoj? Savezna vlada razgovara s Ankarom
Federalna vlada također razgovara s Turskom. „Pod određenim uvjetima, njemački turisti bi ovog ljeta mogli ići na odmor u Tursku.“ Drugi je uvjet da postoje odgovarajući letove. Neke su aviokompanije to već najavile.

Savezna vlada odlučila je u srijedu ukinuti svjetsko upozorenje o putovanju zbog pandemije Korone za  29 europskih zemalja 15. Juna, kasnije za Španjolsku i Norvešku. Još nije odlučeno kako se ponašati sa zemljama izvan EU. Federalna vlada u početku želi pričekati odluku koju očekuje Europska komisija ove sedmice o tome hoće li ukinuti zabrana ulaska za takozvane treće zemlje.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.