Schwörmontag 2020. u mini formatu: Grad otkazuje zabave, koncerte i Nabadu – obale Dunava će biti zatvorene

Tradicionalni Schwörmontag, najveći blagdan Ulma, ove se godine obilježava u neuobičajeno malom opsegu zbog pandemije koronavirusa. Nabada i ostali događaju su odgođeni. Tako da se niko neće kupati u Dunavu sa gumenim čamcem, obale Dunava biće blokirane i kontrolirane pravilnikom 2020. godine. Otkazana je i serenada u subotu. To je u srijedu najavio gradonačelnik Ulma Gunter Czisch.

Kao što je već najavljeno u aprilu, zakletva će se u ponedjeljak svesti na minimum. Gradonačelnik Gunter Czisch položit će povijesnu zakletvu pred gotovo 100 gostiju. Govor i zakletva trebali bi se prenositi na Internet. Na ceremoniju polaganja zakletve pozvani su svi općinski vijećnici – bez pratnje. Sa sobom mogu povesti jednog svog izabranog kolegu.


Svečana zakletva također će se održati u Münsteru, ali i pred malim brojem posjetitelja. Koncert na Münsterplatzu Marka Forstera je odgođen.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.