Njemačka daje velike poticaje za električne automobile

NJEMAČKA je danas predstavila velike poticaje za električne automobile i hibride pružajući Volkswagenu poticaj za proizvodnju električnih automobila, dok će se povećati porezi za sportska terenska vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem.

e-Golf-1024x576-f8e96ca32eed91de

Poticaji za kupce osobnih automobila, uključujući smanjenje PDV-a s 19 na 16 posto, uključeni su u stimulativni paket od 130 milijardi eura kojem je cilj ubrzati oporavak Njemačke od posljedica pandemije koronavirusa.

Njemačka je odobrila poticaj od 6000 eura za električne automobile

Osim povećanja visokog poreza na vozila koja emitiraju velike količine ugljičnog dioksida (CO2), što utječe na sportska terenska vozila, Njemačka je odobrila poticaj od 6000 eura za električne automobile s akumulatorima čija je cijena manja od 40.000 eura. To podiže poticaje za električne automobile na 9000 eura, nakon što se uključi i subvencija proizvođača od 3000 eura.

Ipak, prag od 40.000 eura znači da proizvođači luksuznih automobila poput BMW-a, Mercedesa, pa čak i Tesle, ne ispunjavaju uvjete za puni iznos.

izvor: Hina

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.