OPREZ: Pogrešno ispisana doza na lijeku firme Hexal, vratite ga natrag!

Budući da tvrtka ne može isključiti da je doziranje na grupi Hexal-ovog lijeka L-Thyrox pogrešno ispisana, Hexal vraća lijek natrag. Time se sprečavaju pogreške u doziranju tijekom upotrebe.

csm_lthyrox_hexal_100_neu_aa_8421991017

Farmaceutska tvrtka Hexal sa sjedištem u Holzkirchenu u Gornjoj Bavarskoj objavila je hitnu farmaceutsku obavijest. Bolesnici sa poremećajem  štitnjače koji kod kuće imaju paket tableta L-Thyrox® HEXAL® od 100 mikrograma, 100 komada šarže KK2878 (mogu se koristiti do: 06/2021) da hitno vrate lijek u apoteku.

Oznaka doziranja  možda nije ispravna
Ovom serijom tvrtka ne može isključiti mogućnost da su nekim pakovanjima nepravilno ispisani s „25 µg“ na poleđini. Međutim, kako je naznačeno na  kutiji, svi lijekovi sadrže tablete sa 100 µg aktivnog sastojka natrijevog levotiroksina. Opozivom, Hexal želi spriječiti moguće pogreške u doziranju.

Zbog ove pogreške u označavanju postoji rizik nenamjernog predoziranja, a simptomi su: nemir, nervoza, razdražljivost, povišeni krvni pritisak i pojačano znojenje, kao i palpitacije sve do aritmija srca.

izvor:br24

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.