Donatorska platforma „WirWunder“: Sparkasse Ulm podržava udruge i društvene projekte u regiji

Sparkasse Ulm je nedavno podržao 106 udruga i neprofitnih organizacija donacijama u iznosu od 75 000 eura. Sada podržava novu donacijsku platformu „WirWunder“, na kojoj ljudi mogu donacijom izravno pomoći socijalnim projektima udruga iz svoje regije.

Aktion_Start

Donirana sredstva u cijelosti teku na odabrani projekt. Sparkassen surađuje s neprofitnom inicijativom betterplace.org, koja djeluje od 2007. „Trenutno je važno da djelujemo zajedno i pomognemo onima kojima je potrebna podrška“, kaže dr. Sc. Stefan Bill, predsjednik upravnog odbora Sparkasse Ulm. Donatori odlučuju za koji projekt prima novac: „Ponude su raznolike: na primjer, bavi se paketima hrane za djecu, zbrinjavanjem beskućnika ili čak punim zdjelama u skloništima za životinje“, nastavlja Bill. Platforma je rezervirana isključivo za organizacije koje su prepoznate kao neprofitne i za projekte koji se provode u Njemačkoj. Na kraju krajeva, „WirWunder“ bi trebao ojačati lokalni građanski angažman. Štedionice su u cijeloj zemlji opredijeljene za lokalni ekonomski razvoj i opće dobro. Samo u 2019. godini potrošili su 432 miliona eura na mjere donacija i sponzorstva u korist volonterskih projekata i inicijativa. Na „WirWunderu“ volonteri mogu s jedne strane prikupiti podršku, a s druge strane pristaše mogu dati ciljane donacije za projekte koji su im posebno važni. Ni štedionice niti bolje mjesto.org ne zarađuju od „WirWunda“.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.