Vikendom se otvaraju mnogi zabavni parkovi: šta je za posjetitelje sada drugačije

Prije blagdana Duhova, mnogi zabavni parkovi u Njemačkoj ponovo otvaraju vrata posjetiteljima – uprkos pademiji korone. Ali ako želite da vas opet okrene vrtača, morate pristati na stroga pravila. Kako koncepti izgledaju u različitim parkovima.

dba8e1f7-2295-4fb5-a2fa-502e862ee869-1200x800

Većina zabavnih parkova planirala je da otvori sezonu za kraj marta, kao i svake godine. No, tada je nastala Korona kriza: Osim otvorenih bazena, prodavaonica ili teretana, zabavni parkovi također nisu smjeli dugo vremena primati posjetitelje.

U saveznim državama se koronska ograničenja sada smanjuju po malo. Sve je više labavljenja koja također utječu na rad parkova. Dozvoljeno im je ponovno otvaranje na mnogim mjestima upravo na vrijeme za blagdane Duhova. Međutim, iznimke se i dalje primjenjuju u Saarlandu i Schleswig-Holstein-u. Zabavni parkovi i dalje ostaju zatvoreni.

Europa-Park: Maksimalno 10 000 posjetilaca dnevno

Europa-park u Rustu (Baden-Württemberg) najavio je da će se ponovo otvoriti u petak, 29. maja. Najveći njemački zabavni park tada ograničava dnevni broj posjetitelja na 10.000, kako je rekao vlasnik Roland Mack. To je oko 20 posto obično najvećeg broja posjetilaca ljeti. U početku neće biti predstava, bioskopskih projekcija ili većih događaja. Korona donosi više troškova i manje prihoda. Kompanija stoga ne očekuje zaradu ove sezone. Otprilike 4.500 od ukupno 5.000 zaposlenih radi na skraćenom radnom vremenu; Mack je gubitak od prodaje od marta postavio na 100 miliona eura. Europa-Park ove godine slavi 45 godina.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.