Oštre kritike vozača: Stroge kazne se ukidaju?

Prije tačno mjesec dana stupili su na snagu novi propisi o cestovnom prometu: pooštrene kazne za parkiranje i prekoračenje brzine – veća sigurnost za bicikliste i pješake.

blitzer-berliner-bogen

Međutim, povećane kazne za vozače treba ublažiti ponovo – Federalno ministarstvo prometa već radi na novoj verziji. ADAC to pozdravlja, ADFC je protiv toga i poziva na dalje ciljeve.

Brojni vozači kritiziraju visoke kazne u novom katalogu novčanih kazni.
Ministar prometa Scheuer sada napreduje i želi ukinuti neke propise.
Neke su kazne stoga „nesrazmjerne“, a vozačima treba vratiti „osjećaj pravde“.

Bilo je za očekivati ​​da se mnogi vozači neće složiti s novim prometnim propisima reforme cestovnog prometa. Osim dodatne zaštite za bicikliste, to uključuje prije svega pooštrene kazne za prekoračenje brzine. Ako prekoračite ograničenje brzine, sada možete očekivati ​​da će vam vozačka biti oduzeta brže nego što je to ranije bio slučaj. Automobilski klub Mobil u Njemačkoj čak govori o „zamci vozačkih dozvola“. Nakon što su inovacije žestoko kritizirane, ministar prometa Andreas Scheuer sada napreduje i želi ponovo ukloniti neke propise *.

Novi saobraćajni propisi izmjena i dopuna StVO-a su „nesrazmjerni“
Kako izvještava dpa, Scheuer i Ministarstvo već rade na reviziji kataloga novčanih kazni *. Povrh svega, propis da se vožnja brzinom od 21 km / h u urbanim područjima i 26 km / h iznad ograničenja brzine prijeti vozačkoj dozvoli smatra se „neproporcionalnom“. Brojni automobilisti ovo su kritički kritikovali – poziva se na peticiju * ​​koju je pokrenuo Mobil u Njemačkoj s naslovom „Otkazivanje slučaja vozačke dozvole izmjene i dopune StVO-a“. Sada je to dostiglo preko 150 000 pristalica (od 18. maja).

Prilagođavanje bi trebalo osigurati vraćanje „osjećaja pravde“ vozača. Kako tačno to treba učiniti, nije detaljno opisano. No, ministarstvo je o tome već obavijestilo savezne države i traži njihovo odobrenje.

Pročitajte i: Amandman StVO 2020: Ovi ulični znakovi su novi u prometu.

Generalni njemački biciklistički klub (ADFC) ponovno oštro kritizira činjenicu da će peticija vjerovatno dovesti do izmjene i dopune novog kataloga novčanih kazni. U saopćenju za javnost predsjednik ADFC-a Ulrich Syberg izjavio je da su odvraćajuće kazne za tako prekomjerno prebrzu vožnju ključne za zaštitu ljudi u gradovima od prebrze vožnje. Ako bi kazne opet postale blaže, postojali bi vozači koji voze u 30 zona brzinom od 58 km / h, a da ne moraju očekivati ​​da će izgubiti dozvolu. „Ograničenja brzine potpuno su neučinkovita ako se višak ne sankcionira strogo“, rekao je Syberg.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.