Svađa vodećih njemačkih virologa

Alexander Kekule kritizirao je studiju Christiana Drostena o korona virusu i djeci, on odgovorio da je riječ o kampanji.

Drosten (lijevo) navodi da Kekule ni ne poznaje podatke studije i da pogrešno citira iz njeEPA-EFE

Njemačkoj je izbila svađa između vodećih virologa te evropske države Christiana Drostena i Alexandera Kekulea, koji je posredstvom medija napao studiju svog kolege.

U autorskom tekstu, objavljenom u dnevniku Tagesspiegel, Kekule je kritizirao Drostenovu studiju o korona virusu i djeci, prenosi Tanjug, pozivajući se na njemačke medije.

Ukazao je na, navodno, više grešaka u studiji, navodeći da je broj uzoraka neuporediv, da se često razlikuje i da su uzorci uzeti u različitim fazama bolesti.

Također smatra da je uzorak premali za donošenje zaključaka, dodajući da je samo 49-ero djece mlađe od 11 godina testirano, što je nerelevantan broj za izradu jedne studije, te dodao da je takvu studiju trebalo povući.

Svađa i s Bildom

Na to je Drosten odgovorio da Kekule vodi kampanju protiv njega i da je njegovo pisanje tendenciozno.

Navodi da Kekule ni ne poznaje podatke studije i da pogrešno citira iz nje.

„Kekulea je teško kritizirati jer bi za to bilo potrebno da nešto i objavi“, poručio je Drosten.

Drosten je u „svađi“ i s njemačkim dnevnikom Bild, koji ga je kritizirao, nakon čega je virolog objavio upitnik koji je dobio, uz lične podatke novinara koji ga je poslao.

Izvor: Agencije

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.