PROPAO NAJSTARIJI ZANAT, NJEMAČKE ULICE ĆE PREPLAVITI PROSTITUTKE Ne mogu se vratiti u svoje države, a nemaju gdje spavati: ‚Ovo je za nas katastrofa‘

Njemačke seksualne radnice pozvale su vladu da dopusti ponovno otvaranje bordela.

NETHERLANDS-ECONOMY-PROSTITUTION

Prostitucija je legalna u Njemačkoj, ali je pružanje seksualnih usluga bilo zabranjeno od sredine marta u okviru restriktivnih mjera širom zemlje, u cilju usporavanja širenja korona virusa.

Pandemija koronavirusa odražava se i na hiljade stranih prostitutki u Njemačkoj koje su gotovo preko noći postale beskućnice nakon što su tamošnje vlasti zatvorile inače legalne bordele.

Dodatni je problem što se one, zbog strogih restriktivnih mjera, ne mogu vratiti svojim kućama.

Njemačke savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, prodavnica, bazena i salona za masažu. Neki poslanici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeni period, upozoravajući da su prostitutke i njihovi većinom muški klijenti „super prenosioci“ virusa.

– Širenje se veoma brzo može prenositi s klijenata na njihove partnere, porodice i kolege. Taj kontakt često se drži u tajnosti  tokom praćenja širenja virusa – pišu poslanici.

U otvorenom pismu objavljenom u utorak, njemačko savezno udruženje davaoca seksualnih usluga usprotivilo se takvoj karakterizaciji i tvrdi da je predstavilo prijedloge bezbjednosg ponovnog otvaranja bordela, prenosi AP.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.