Istina o razgolićenoj sestri je jezivija nego što se mislilo

Nedavno je svijet obišla fotografija medicinske sestre iz Rusije koja na muškom odjeljenju jedne bolnice pacijente pregleda u providnom mantilu i vešu. To je navodno razbjesnelo njene pretpostavljene, a sada se ispostavilo da ništa nije kako se činilo.

Naime, 23-godišnja devojka Nađa navodno je nadležnima rekla da joj je previše vruće i da je zato radila razgolićena. Međutim, ljekari u bolnici u Tuli kažu da se bore s manjkom opreme, dok je njihova zemlja na drugom mjestu u svijetu po broju zaraženih.

profimedia-0520796707-1024x844

Ispostavilo se sada da je Nađina kazna poništena baš kad je bolnica upozorila da nema dovoljno zaštitne opreme.

U međuvremenu je Nađa lokalnim medijima kazala da je posle medijske pompe morala da ugasi naloge na društvenim mrežama. Takođe, ispostavilo se i da ona nije jedina koja je radila u ovakvom izdanju, pa su je kolege podržale.

“Mi jednostavno nemamo šta da obučemo, nemamo zaštitnih odjela. Verujte nam, ne bismo išli goli da ne moramo“.

Kolege koje su uz nju kažu da je razumeju i da nije zaslužila kaznu.

“Najvažnieje je da je pomagala pacijentima, nije u redu to što su je oni slikalli“, poručili su ljekari iz bolnice u Tuli.

I Nađa je progovorila o svom poslu.

“Ne plašim se, to je moj posao, oduvijek sam željela da pomažem drugima“, izjavila je ona, nakon što je dva mjeseca bila odvojena od porodice.

Oglasila se i direktorka njene bolnice i naglasila da Nađa nije kažnjena. Zanimljivo je da je ona istakla i da je Nađu posjetio i podržao regionalni guverner Aleksej Dimin. On je inače bivši tjelohranitelj Vladimira Putina i nekadašnji šef vojne tajne službe, a kako se sada šuška, Putinov nasljednik.

Treba napomenuti da su također Njemački ljekari zbog nedostatka opreme pozirali goli. O tome smo pisali nešto ranije: Pogledajte vijest ovdje: 

In Focus/ nova S

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.