NJEMAČKA VLADA PREPORUČUJE ZADRŽAVANJE OPĆIH MJERA BORBE PROTIV ŠIRENJA ZARAZE

Njemačka vlada ostaje pri svojoj preporuci zadržavanja općih mjera poput držanja razmaka i ograničenja socijalnih kontakata i nakon 5. juna, javlja dnevnik Bild.

Prema informacijama internetskog izdanja Bilda, na sastanku predstavnika saveznih vlasti i vlasti federalnih jedinica donesena je odluka o produljenju općih mjera borbe protiv širenja koronavirusa koje su na snazi od sredine marta, a odnose se na održavanje najmanje 1,5 metara razmaka i izbjegavanje socijalnih kontakata.

Regionalizacija borbe protiv širenja zaraze

Kako nadalje prenosi Bild, produljenju preporuka o zadržavanju mjera se usprotivila savezna pokrajina Tirinška, čiji je premijer Bodo Ramelow izazvao kritike ostalih saveznih pokrajina zbog svoje najave o ukidanju općih mjera borbe protiv širenja koronavirusa.

Ramelow je najavio da će svojoj vladi predložiti koncept pod nazivom “Koncept preporuka i lokalne borbe protiv covida-19” koji predviđa “regionalizaciju” borbe protiv širenja zaraze.

I savezna pokrajina Saska je najavila planove o potpunom ukidanju mjere nakon 5. juna, do kada traje trenutna preporuka savezne vlade o mjerama borbe protiv pandemije.

Bavarska, koja graniči s Tirinškom, oštro je kritizirala najave iz ove savezne zemlje o ukidanju mjera borbe protiv pandemije.

Ne želim da se Bavarska opet zarazi zbog politike koja se provodi u Tirinškoj, rekao je premijer Bavarske Markus Soeder.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.