Prelazak granica između Njemačke, Austrije i Švicarske !

Prelazak granica između Njemačke, Austrije i Švicarske  je postao lakši. Preduvjet za one koji ulaze i izlaze: ispunjeni obrazac ( Austrija) – i pravi razlog.

grenzen-115__v-modPremium

Njemačka, Austrija i Švicarska ublažile su pravila u prekograničnom prometu. Ulaz je opet moguć u oba smjera ako želite posjetiti svog životnog partnera ili rodbinu ili ako želite sudjelovati na važnim porodičnim događajima. Isto se odnosi na vlasnike zemljišta, agrarnih vrtova i poljoprivrednih, lovačkih ili šumskih površina, kako je saopštilo Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova. U zemlju mogu ući i ljudi koji moraju paziti životinje.

Nakon dva mjeseca, luksemburška granica danas se ponovo otvorila. Prethodno su uklonjene barijere na graničnim prijelazima. Prema saveznoj policiji u Trieru blokirano je desetak prelaza Rajna-Palatinat na njemačko-luksemburškoj granici – promet se kontrolirao preko nadziranih prelaza. Kontrole i zatvaranja izazvale su nasilne kritike u regiji.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.